Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke

 

Vor Frue Kirke er med sin historie og centrale beliggenhed i Indre By en travl kirke der udover kirkegængere besøges af skønnet ca. 500.000 turister årligt. Alligevel er der en påfaldende ro i det store kirkerum, der også lægger hus til Natkirken tre aftener om ugen med bl.a. meditative indslag og elektronisk musik.

Læs om forskellige elementer af Domkirken, bl.a. Bertel Thorvaldsen – den store danske billedhugger, hvis marmorskulpturer pryder kirkerummet med Kristusfiguren i centrum. Læs også om C. F. Hansen – kirkens arkitekt. Eller læs kirkens historie fra Absalon til nu – med et afsnit om Kongehuset herunder Kronprinsevielsen.

Du finder du også information om kirkens orgler samt Vor Frue Kantori og Københavns Drengekor, som er tilknyttet kirken.

LÆS MERE PÅ KIRKENS HJEMMESIDE

 

 

 

Vor Frue Kirkes orgel blev indviet Palmesøndag d. 9. april 1995. Orglet tæller 87 stemmer fordelt på 5 manualer og pedal. Det er bygget af orgelbyggerfirmaet Marcussen og Søn fra Åbenrå. Facaden er tegnet af prof. Wilhelm Wohlert og dispositionen er udarbejdet af domorganist Niels Henrik Nielsen i samarbejde med kirkens orgelkonsulent, organist Per Kynne-Frandsen, Frederiksborg Slotskirke. Instrumentets henved 8000 piber er intoneret af Olav Oussoren, fra Marcussen og Søn og har gennem årene gennemgået efterintonation ved Carsten Lund’s Orgelbyggeri.

LÆS MERE OM KIRKENS ORGLER

 

Vor Frue Kirke - Københavns Domkirke

Nørregade 8

1165 København K

FIND VEJ