## Third seL4<sup>®</sup> Summit Technical Program

Monday November 16, 2020	Chair & Time
Session #1 Introduction and Keynote	Dr. Renato Levy
Opening Remarks and Introduction (Dr. Renato Levy, Intelligent Automation Inc.; Dr. Jason Li, Siege Technologies)	09:00AM – 09:15AM
<b>Keynote 1</b> : Formally Modeling Threats to Infrastructure Architecture (Dr. Greg Shannon, CMU SEI)	09:15AM – 10:15AM
Break (15 Minutes)	10:15AM - 10:30AM
Session #2 Government Efforts	Douglas Schafer
• Army CCDC-GVSC Vision and Progress (Leonard Elliott, Army CCDC-GVSC)	10:30AM – 11:00AM
• CPS Security and Resilience: Viewpoint from ONR (Dr. Ryan Craven, ONR)	11:00AM – 11:30AM
• To ARM and Beyond: Embedding seL4 in the Air Force (Kyle Tillotson, AFRL)	11:30AM – 12:00PM
Government Support of seL4 Ecosystem (Dr. Ray Richards, DARPA)	12:00PM - 12:30PM
Break (30 Minutes)	12:30PM - 13:00PM
Session #3 Core Technologies	Kyle Tillotson
• seL4 + TrustZone: Spanning both worlds (Nick Spinale, ARM Research)	13:00PM - 13:30PM
• Defense in Depth: Building 21st Century Secure Systems with PIPE (Dr. Arun Thomas and Chris Casing, Draper Laboratory)	13:30PM – 14:00PM
• VST+DeepSpec: connecting a program logic to a verified OS kernel (Dr. Lennart Beringer, Princeton University)	14:00PM - 14:30PM
• Strengthening Binary Software Verification with Certified Code Transforms (Prof. Kevin Hamlen, University of Texas at Dallas)	14:30PM – 15:00PM
Break (15 Minutes)	15:00PM - 15:15PM
<b>Keynote 2:</b> seL4 – State of the Union (Prof. Gernot Heiser, UNSW and Data61); Keynote introduction by Dr. Renato Levy	15:15PM – 16:00PM
Break (15 Minutes)	16:00PM – 16:15PM
Session #4 Panel Discussion – Techniques for Assurance (Moderator: Dr. Jason Li)	16:15PM – 17:15PM
Dr. Lennart Beringer, Princeton University	
<ul><li>Dr. Sergey Bratus, DARPA</li><li>Prof. Kevin Hamlen, University of Texas at Dallas</li></ul>	
<ul> <li>Prof. Gernot Heiser, UNSW and Data61</li> </ul>	
Closing Remarks (Dr. Lok Yan, Air Force Research Laboratory)	17:15PM – 17:30PM

Tuesday, November 17, 2020	Chair & Time
Session #5 Introduction and Keynote	Dr. Ray Richards
Introduction to Keynote Speaker (Dr. Raymond Richards, DARPA)	09:00AM – 09:15AM
<b>Keynote 3:</b> Formal Methods at Scale – Crossing a Threshold (Dr. Bill	09:15AM - 10:15AM
Scherlis, DARPA I2O)	07.13AW - 10.13AW
Break (15 Minutes)	10:15AM - 10:30AM
Session #6 Assured Systems – I	Dr. Paul Pazandak
<ul> <li>seL4 Systems Development Made Easy (Sascha Kegreiß, HENSOLDT Cyber GmbH)</li> </ul>	10:30AM - 11:00AM
• Challenges to the Industrial Adoption of seL4 (James Potts and Mark Bortz, Collins Aerospace)	11:00AM – 11:30AM
• Dishwashing with SeL4, or how to get seL4 working with nuclear weapons (Randy Lober, Robert Armstrong and Noah Evans, Sandia Labs)	11:30AM – 12:00PM
The Need for Assured Execution – The Future of Code Has No Source (Matt Mickelson, MITRE)	12:00PM - 12:30PM
Break (30 Minutes)	12:30PM - 13:00PM
Session #7 Assured Systems – II	Dr. Eric Smith
Time Enough for seL4 (Todd Carpenter, Adventium Labs)	13:00PM - 13:30PM
<ul> <li>Building a Commercial Virtualized Mobile Device with seL4 (Jason Sebranek and Yanyan Shen, Cog Systems, Inc.)</li> </ul>	13:30PM – 14:00PM
Open Platform for Trustworthy Networked Autonomy (Dr. Stuart Card, Tim Morin, and Nathan Studer; Critical Technologies Inc; Microchip Technology Inc; DornerWorks, Ltd)	14:00PM - 14:30PM
Proof (20 Minutes)	14.20DM 15.00DM
Break (30 Minutes)	14:30PM – 15:00PM
<b>Special Presentation:</b> Introduction to the seL4 Proofs (Matthew Brecknell, Data61); Speaker introduction by Dr. Renato Levy	15:00PM - 16:00PM
Break (15 Minutes)	16:00PM – 16:15PM
Session #8 Panel Discussion – Tales from the Crypt (Moderator: Todd Carpenter)	16:15PM – 17:15PM
Karl Hoech, Collins Aerospace	
Kent McLeod, Kry10 Limited	
Douglas Schafer, Cohere Technology LLC	
Closing Remarks (Dr. Paul Ratazzi, Air Force Research Laboratory)	17:15PM – 17:30PM

Wednesday November 18, 2020	Chair & Time
Session #9 Academia Research	Dr. Lok Yan
• Securing Cloud Serverless Infrastructure with seL4 (Prof. Hui Lu, Binghamton University)	09:00AM – 09:30AM
• Building A Trusted Execution Environment for In-Storage Computing (Prof. Jian Huang, University of Illinois at Urbana-Champaign)	09:30AM - 10:00AM
• HAMR - High-Assurance Modeling and Rapid Engineering for seL4- based Embedded Systems Using AADL (John Hatcliff and Robby, Kansas State University)	10:00AM - 10:30AM
Break (30 Minutes)	10:30AM - 11:00AM

Session #10 Assured Systems – III	Dr. Stuart Card
• Formally Verified Network Stack Synthesis for seL4 (Dr. Eric Smith,	11:00AM – 11:30AM
Kestrel)	
• Virtualization and Customer Value (Carl L. Nerup, Cog Systems, Inc.)	11:30AM - 12:00PM
• A Secure Distributed Computing Middleware for the seL4 Ecosystem (Dr. Paul Pazandak and Fabrizio Bertocci, RTI))	12:00PM - 12:30PM
(=====;;===;)	
Break (30 Minutes)	12:30PM - 13:00PM

Session #11 Thoughts, Challenges and Center of Excellence	Todd Humiston
• Thoughts on Non-functional Challenges in seL4 (Prof. Gabe Parmer, The George Washington University)	13:00PM - 13:30PM
• Building of the Training: the challenge and path to success (Ammar Salman, IAI)	13:30PM - 14:00PM
• Center of Excellence Progress and Way Forward (Jerry Dussault, Griffiss Institute)	14:00PM - 14:30PM
Break (30 Minutes)	14:30PM - 15:00PM
Session #12 Updates from the Home Base	Jerry Dussault
• The seL4 Foundation: update and why you should join (Prof. June Andronick, Data61 and UNSW)	15:00PM - 15:30PM
• Systems beyond POSIX (Curtis Millar, Data61)	15:30PM - 16:00PM
• The seL4 Core Platform (Ben Leslie, Breakaway Consulting; Gernot Heiser, Data61)	16:00PM – 16:30PM
• seL4 Device Driver Framework (Dr. Ihor Kuz, Data61)	16:30PM - 17:00PM
Closing Remarks (Dr. Ray Richards, DARPA)	17:00PM - 17:15PM